Benzinekettingzaag

Vragen om te overwegen alvorens een benzinekettingzaag te kopen

Iedereen die vaak in het bos werkt, weet wat een zegen een benzinekettingzaag kan zijn. Vergeleken met een elektrische kettingzaag overtuigt hij met zijn prestaties en uithoudingsvermogen. Natuurlijk heeft deze kettingzaag geen stopcontact nodig.

Als u met een benzinemotorzaag wilt werken, moet u bij de aankoop van een benzinegestuurde kettingzaag rekening houden met een aantal criteria. Doorslaggevend zijn bijvoorbeeld het tankvolume, de cilinderinhoud en de zwaardlengte. Maar ook het volume mag niet worden verwaarloosd.

Om uw weg te vinden in de vele benzinekettingzagen op de markt, hebben we alles wat belangrijk is in onze grote benzinekettingzaagtest 2019 vastgelegd en hebben we acht verschillende kettingzagen voor u vergeleken.

Lees ook: Waterontharder in Enschede laten installeren?

Waar kan ik een benzine kettingzaag kopen?

Als u een benzine kettingzaag koopt, bent u waarschijnlijk het beste af bij een bouwmarkt. Hier kunt u advies inwinnen en proberen hoe de zaag in uw hand past. Natuurlijk kunt u uw zaag ook online kopen. Hier vindt u de online winkels van de bouwmarkten, maar ook de kettingzagen van Amazon.

Als u direct wilt kopen: alle producten die wij op onze site presenteren zijn voorzien van een link naar een online shop. U kunt ook onze vergelijkingstabel gebruiken om uit te vinden welke kettingzaag geschikt is voor u.

Waar kan ik benzine voor mijn kettingzaag kopen?

U kunt bij elke bouwmarkt benzine voor uw kettingzaag kopen. U kunt het benzinemengsel ook vinden in het assortiment van online retailers zoals amazon.de. U kunt de benzine voor uw kettingzaag ook zelf mengen. Lees hieronder meer.

Welke benzine moet ik gebruiken voor mijn kettingzaag?

Kettingzagen mogen niet worden gebruikt met conventionele benzine bij benzinestations. Om uw zaag te laten werken, moet u deze vullen met een brandstofmengsel van benzine en motorolie. Dit benzinemengsel – ook wel alkylaatbenzine genoemd – is al te koop. Het is echter ook mogelijk om zelf de benzine te mengen.

Het is belangrijk om zowel hoogwaardige benzine als hoogwaardige olie te gebruiken om uw kettingzaag een lange levensduur te garanderen. De mengverhouding voor het mengsel is één deel olie op 50 delen benzine.

Lees meer op: tevredenconsument.nl